kötelező biztosítás megkötése          

A kötelező biztosítás megkötésének folyamata

A kötelező biztosítás megkötésének folyamata a CLB weboldalán - kötelező kalkulátorunk segítségével néhány perc alatt, online megkötheti kötelező biztosítását.

Jelenleg kalkulátorunk 12 biztosító díját számolja ki az Ön által előzetesen megadott adatok alapján. Ahhoz, hogy a kiszámolt díjak pontosak legyenek, Önnek is pontos adatokat szükséges megadnia! A CLB online kötelező kalkulátorának használata: Az adatok megadása során a megfogalmazott kérdéseket figyelmesen olvassa el, mert a pontatlan adatok befolyásolhatják a díjszámítás eredményét. A kérdések mellett található kötelező help ikon segítséget nyújt a kérdés helyes értelmezéséhez.
kötelező biztosítás kalkulátor első lépésElső lépésként kérjük, válasszon az azonnali kötelező biztosítás kötés vagy az évfordulós újrakötés közül!   a, Azonnali kötelező biztosítás kötés: azonnal induló kötelező biztosítást tud kötni, ha Ön most vásárolt új vagy használt gépjárművet, üzembentartó változás történt, kötelezője díj-nemfizetéssel megszűnt, forgalomba visszahelyezi gépjárművét. b, Évfordulós újrakötés: akár január 1. a biztosítási évfordulója (2010.01.01 előtt vásárolta a gépjárművét), akár évközben van az évfordulója (2010.01.01 vagy utána vásárolta a gépjárművét). Feltétlenül ellenőrizze kötelező biztosításának jelenlegi díját, mert számos kedvezmény és rendkívül olcsó kötelező biztosítás is köthető kalkulátorunk segítségével.
kötelező kalkulátor második lépésMásodik lépésként alapadatokat kérünk be, amely a gépjármű fajtájára, rendszámára, a biztosítani kívánt gépjármű tulajdonszerzésére vonatkozik. Ezt követi az üzembentartó adatainak megadása, amelyet egy CLB beazonosítás követ. Ennek keretében kérjük be a szerződő személyigazolvány számát, hogy biztosan megállapíthassuk az eddig megadott adatok alapján, hogy Ön jelenleg CLB ügyfél-e. Amennyiben igen, megkönnyítjük a kötelező biztosítás kötés folyamatát, mivel minden rendelkezésünkre álló adatot feltöltünk a kalkulátorba Ön helyett. Amennyiben Ön CLB ügyfél, bármely biztosítását a CLB ügyfélkapun keresztül újraszámolhatja és megkötheti egy egyszerűsített kalkulátoron keresztül. Ha a tulajdonos már ügyfelünk, kérjük jelölje meg, hogy az igazolványszám alapján kitölthessük adatait, hogyha új ügyfelünk akkor ne pipálja ki, hanem menjen a tovább gombra.
kötelező harmadik lépésEzután alapadatokat kérünk be, amely a gépjármű fajtájára, rendszámára, a biztosítani kívánt gépjármű tulajdonszerzésére vonatkozik. Ezt követi az üzembentartó adatainak megadása, amelyet egy CLB beazonosítás követ. Ennek keretében kérjük be a szerződő személyigazolvány számát, hogy biztosan megállapíthassuk az eddig megadott adatok alapján, hogy Ön jelenleg CLB ügyfél-e. Amennyiben igen, megkönnyítjük a kötelező biztosítás kötés folyamatát, mivel minden rendelkezésünkre álló adatot feltöltünk a kalkulátorba Ön helyett. Amennyiben Ön CLB ügyfél, bármely biztosítását a CLB ügyfélkapun keresztül újraszámolhatja és megkötheti egy egyszerűsített kalkulátoron keresztül.
kötelező kalkulátor negyedik lépésA következő oldalon a gépjárműben található szériatartozékok kerülnek felsorolásra. Itt Önnek nincs más dolga, mint ellenőrizni, hogy valóban tartozékai-e a felsoroltak gépjárművének. Itt például ilyeneket találhat: elektroakusztikai berendezés (CD, rádió, MP3, hangszórók, stb.), légkondicionáló berendezés.A következő lépésben a gépjárműve egyéb adataira van szükség, úgy mint forgalombahelyezés helye és ideje, kilométeróra állása, éves futásteljesítmény stb.
kötelező kalkulátor ötödik lépésEzután következik a tulajdonos adatainak megadása. Például: forgalmiban bejegyzett irányítószám, település. KGFB szerződéskötésének oka: - Gépjármű tulajdonjogának megszerzése miatt - Üzembentartó változás történt - Díj-nemfizetéssel megszűnt előző szerződésem menüpontok közül kell választani értelemszerűen.
kötelező kalkulátor hatodik lépésAz díjösszehasonlító oldal előtti utolsó kérdéssor az elérhető kedvezményeket mutatja meg. Érdemes figyelmesen végigolvasni a lehetőségeket, mivel 20-30%-os kedvezménytől eshet el egy pontatlan kitöltés miatt!
kötelező kalkulátor hetedik lépésEredményoldal, avagy megjelenik 12 biztosító kötelező díja. Ezt az oldalt és magát a teljes felületet eredményoldalnak nevezzük! A CLB eredményoldala talán első ránézésre bonyolult, de rövid időn belül hamar meglátja, hogy felépítése logikus és interaktív. Az eredményoldal alapvető működési elve egy "webshophoz" hasonlítható, ahol kosárba teszi a látogató az általa kiválasztott terméket/termékeket és a végén egyben megrendeli. Jelen esetben a kötelező biztosítás internetes vásárlásáról van szó. Így hát az oldal felső részén találhatja meg kosarát, amelybe kötelező és casco oszlopokat talál. Amíg semmilyen terméket nem választott, addig a kosár tartalma üres. Mindkét oszlopban egy-egy sárga nyíl vezeti a tekintetét kicsit lejjebb a biztosítók listájához és a hozzájuk tartozó díjakhoz. Nincs más dolga, mint választani! Alapesetben kalkulátorunk díjak alapján határozza meg a sorrendet, tehát a legfelső sorban a legolcsóbb kötelező biztosítás díjat kínáló biztosító jelenik meg, míg legalul a legdrágább. Amennyiben Ön inkább a biztosítók neve alapján rendezné a díjakat, mivel van kedvenc biztosítója és elsőre nem találja a listában, úgy a "Biztosító" oszlopban látható kötelező motor sorba rendezés ikonra kattintson. Ezt az ikont az összes többi oszlopnál megtalálja azonos funkcióval. Ha megtalálta a megfelelő díjfizetést és kiválasztotta, akkor a választott biztosító díjára kattintva a kosarába teheti a kötelező biztosítást. Ha a kosár ikonra kattint, akkor is ugyanez történik. Mindkét esetben megjelenik egy nagy vörös pipa a kötelező oszlopban és villogni kezd a jobb felső sarokban a kötelező megkötéséhez szükséges gomb "megkötöm" felirattal. Ha meggondolja magát és mégis inkább másik biztosító másik kötelezőjét választaná, akkor több módon is kiveheti kosarából a kötelező terméket. 1. még egyszer kattint a kosárra, vagy a díjra. 2. a kosarában, a lap tetején a nagy piros pipára kattint 3. egyszerűen rákattint a másik kötelező díjára vagy a kosarára. Az eredményoldalon még számos kényelmi funkciót is igénybe vehet. Elmentheti díjszámítását, ami azt jelenti, hogy ha most nem, csak néhány nap múlva tervezi megkötni kötelező biztosítását, úgy az eddig megadott adatokat nem kell újra megadni, mert kötelező biztosítás kalkulátorunk megjegyzi és feltölti Önnek előre. A mentés tényéről egy e-mailt küldünk, amelyben megkapja azt a linket is, amivel újra betöltheti a CLB kötelező biztosítás kalkulátorát a már feltöltött adatokkal. Az eredményoldalt ki is nyomtathatja, hogy később is meglegyen Önnek.
kötelező kalkulátor nyolcadik lépésAz eredményoldalt követően, amikor Önnek már megvan a kiválasztott kötelező biztosítás terméke, pontosítani kell adatait. Ezekhez az adatokhoz már elképzelhető, hogy szüksége lesz a forgalmijára, személyigazolványára, lakcímkártyájára és a jogosítványára. Először a gépjárműadatok következnek, alvázszám, motorszám stb. megadása.
kötelező kalkulátor kilencedik lépésA gépjármű tulajdonosának adatai következnek ebben a lépésben, amelyek leginkább személyes adatok és mindenki könnyedén kitöltheti. Fontos, hogy az elérhetőségeit mindig figyelmesen adja meg, hiszen a későbbiekben az itt megadott e-mail címre küldjük visszaigazoló leveinket és minden jövőbeli kapcsolatfelvételt ezen keresztül kezdeményezünk.
kötelező kalkulátor tizedik lépésEnnél a lépésnél a korábbi vagy jelenlegi kötelező biztosításának részletire kell rákérdeznünk. Évfordulós kötelező biztosítás kötés esetén a jelenlegi szerződés felmondása 30 nappal az évforduló előtt be kell érkeznie a biztosító részére.
kötelező kalkulátor tizenegyedik lépésAz utolsó előtti oldal, ahol ellenőriznie kell az eddig megadott adatokat egy úgynevezett összesítő segítségével és egy rövid nyilatkozatot kell tennie. Itt választhat, hogy Ön nyomtatja-e ki a kötelező biztosítás megkötéséhez szükséges nyomtatványokat, vagy kéri, hogy a CLB postázza ki a megadott címre azokat, illetve egy rövid regisztrációra feltétlenül szükség van.   Ezzel hozzáférést biztosítunk a CLB ügyfélkapuhoz, amelynek fontosságáról már korábban írtunk. A tovább gomb megnyomásához az utolsó lépésben már csak annyit kérünk Öntől, hogy ha elégedett volt szolgáltatásunkkal, akkor ajánlja azt ismerőseinek egy automatikusan generálható e-mailen keresztül, vagy ossza meg élményét a Facebook és/vagy a Google+ közösségi oldalak segítségével.
Vissza a lap tetejéreKötelező biztosítás kalkulátor >>